Testamente​

Hvis du er utilfreds med det legale arvefald, eller du ønsker, at din arv skal være dine arvingers særeje, skal du oprette et testamente. 

Hvad er fordelen ved at købe fra jer?

Mange andre “billige” steder køber du ofte en en lettere udfyldt skabelon – dvs. det eneste, der ofte er ændret på “dit” testamente, er dit navn og dine pårørendes navne. Det virker ofte fint nok, men giver dig en meget ringe beskyttelse! Men vi mener, at det er en risiko, der sjældent er den mindre besparelse værd. Vi vurderer alle omstændigheder, og skriver dem ind i testamentet – så det ikke bare bliver et “fint nok” testamente, men et der er perfekt tilpasset netop dine omstændigheder og behov. Vi laver det fra bunden!

Vi har styr på de aktuelle arveregler, og vi kan nemt hjælpe dig med at afgøre, hvorvidt du har brug for det eller ej. Lad os hjælpe dig! læs om os.

Hvorfor oprette et testamente?

Med et testamente kan du frit vælge, hvem dine arvinger skal være. Du kan f. eks. vælge at begunstige en eller flere udvalgte velgørende foreninger. Det eneste du skal være opmærksom på er, at visse arvinger har ret til arv, den såkaldte tvangsarv, efter dig. Denne ret kan ikke fraviges helt i et testamente. 

Hvordan bestiller jeg?

Hvis vi skal hjælpe dig med at oprette et testamente, er processen ret simpel:

Du kan ringe eller skrive til os, så rådgiver vi dig og hvis vi sammen bliver enige om, at du skal have udarbejdet et testamente, så sender vi dig en faktura – når den er betalt, udfører vi det arbejde, vi har aftalt. Du kan også vælge at “købe” et testamente gennem vore e-handelssystem på vores hjemmeside, vi kan se, at du har betalt med det samme og modtager betalinger med alle de gængse kort, og trækker naturligvis først beløbet når vi har aftale det.  Dette er klart den hurtigste bestillingsmetode. Vores telefonnummer er 71 74 74 50 og vores mailadresse er info@thoroejacobsen.dk.

Når vi har udfærdiget dit dokument, aftaler vi om det skal fremsendes fysisk eller på mail. Vi fremsender det antal kopier, du skal bruge.

Notar- eller vidnetestamente?

For at gøre et testamente gyldigt, skal det enten vedkendes for to vidner eller en notar. 

Notartestamente

Et testamente vedkendt for en notar kaldes et notartestamente. Et notartestamente står væsentligt stærkere rent bevismæssigt, hvis de efterladte stiller spørgsmål til testamentets bestemmelser. Derfor anbefaler vi klart, at testamentet vedkendes for en notar. Vi skal nok guide dig gennem processen.

Skal testamentet vedkendes for en notar skal der betales et gebyr på 300 kr. som betales direkte til notaren.

Vidnetestamente

Et testamente, der er vedkendt for to vidner kaldes et vidnetestamente. Der er naturligvis nogle lovmæssige krav til disse vidner – det betyder, at du ikke kan vælge alle som testamentsvidner. Vidnerne skal være myndige, være til stede efter dit ønske, og være klar over, at de virker som testamentsvidner.

Endelig skal dine testamentsvidner være habile. Dermed menes, at de ikke må have nogle personlige interesser i testamentet. Hvis du som eksempel har lavet et testamente, som begunstiger din veninde, må hun ikke virke som testamentsvidne – da hun har en personlig interesse i testamentet.

Der er også krav til vidnernes påtegning – dem skal vi nok guide dig om, hvis det bliver relevant.

Som nævnt anbefaler vi klart, at dit testamente vedkendes for notar!

Læs mere

Testamentets retsvirkninger er godt og overskueligt beskrevet i denne artikel på ‘borger.dk’.

Hvis du har småbørn, kan det være en god idé, hvis du samtidig opretter et børnetestamente!

Få lavet dit testamente af os!

Ring til os, så hjælper vi dig med med at vurdere om et testamente er det rigtige for dig

Personligt tilpasset testamente kun 1.995 kr.

Bliv kontaktet

Send os en besked, hvis du vil høre mere. Du kan også bare give os et kald på 71 74 74 50.

Vi glæder os til at høre fra dig!